The gifts of a preserved land.

At the edge of the Diana lagoon, the vineyards of Terra Vecchia are formed from perfectly preserved lands of breathtaking beauty. Between craftsmanship and refined elegance, their vintages embody all the promises of a land dedicated to wines for 2000 years. "Terra Vecchia," or "Old Lands" in Corsican...

We practice our profession in a way that respects the environment, heritage, and meets your expectations: we are gradually transitioning to organic farming. These commitments are made towards our Lands, but also towards you.

For renewable and sustainable pleasure.

Clos Poggiale

The committed singularity.

Clos Poggiale

Choosing wines from Clos Poggiale means embarking on a journey to the heart of the Corsican mountains from which it originates. It also guarantees finding in your glass all the refinement born from cultivation in complex soils, sheltered by a unique microclimate.

It's a gastronomic adventure, environmentally conscious, signed by winemaker Jean François Renucci, who has been committed to organic farming for several years. His mission: to preserve and enhance the qualities of a unique terroir, to offer you products with strong typicity.

The gift of a subtle and complex nature.

Nos cépages emblématiques

Niellucciu

Cépage emblématique de la Corse quoique son origine soit de Toscane. Le niellucciu offre des grappes moyennes, ses grains sont gros, très juteux et d’un noir bleuté. Ses vins se caractérisent également par une très grande finesse et un bon équilibre. Il libère des arômes de petits fruits rouges, de violette, d’épices et d’abricot. Ce cépage présente aussi une très bonne aptitude à l’élaboration de vins rosés de qualité. Ils sont alors puissants et épicés.

Sciaccarellu

Le Sciaccarellu est un cépage Corse surtout présent dans le sud de l’île. Il est très bien adapté aux terres granitiques. Ses grappes aux baies croquantes apportent au vin de la finesse et une belle coloration. Elles favorisent l’épanouissement d’un bouquet poivré aux notes de fruits rouges, de café et de fleurs du maquis.

Vermentinu

Cépage blanc, on l’appelle aussi « Malvoisie de Corse ». Il donne un vin de très haute qualité, parmi les meilleurs blancs de la Méditerranée, très typé, aux arômes floraux forts. Il est le cépage principal de toutes les AOC blancs de Corse. Ses vins blancs sont secs très typés, fins mais puissants, avec des arômes floraux particulièrement marqués. Incorporés au rouge, ils sont également utilisés pour la réalisation de rosés à forte personnalité.

En savoir plus sur l'histoire du domaine

Suivez-nous sur instagram